Cand Alexandra a implinit 2 ani i-am facut o maareee petrecere (la care am invitat 3 fetite si prea multi adulti – bunica, bunicul si unchiul ei erau by default, deci normal ca numarul adultilor l-a depasit semnificativ pe cel al copiilor). Ziua ei este la sfarsit de mai si desi era rezonabila vremea, am preferat sa fie totul sub control (atentie! control freak!), deci s-au jucat in casa. Dupa ce am pregatit si curatat casa pentru a face fata distractiei, am avut marele stres: ce sa fac de mancare?!? Am cautat solutii de bunatati fara zahar si de gustari cat mai sanatoase – exceptand fructele, care sunt oricum nelipsite in casa si care s-a demonstrat ulterior ca n-au avut succes la copii cu aceasta ocazie.

Azi va ofer reteta pentru ciocolata raw vegana MIRACULOASA! Super delicioasa, fara zahar sau cacao!

Reteta originala o gasiti aici, dar e preparata cu cacao. Noi, pentru ca urma sa o oferim unor copii de 1 an si ceva, am folosit carob in loc de cacao. Mai multe informatii despre carob gasiti aici.

Ingredientele sunt: Unt de cocos, Carob, Sirop de agave/artar si nuci/alune. Cate o ceasca din fiecare (eu am pus mai putin sirop de agave – cam o jumatate de ceasca-  pentru ca am folosit carob care e mai dulce decat cacaua folosita in reteta originala).

Se pune carobul intr-un castronel, se adauga untul de cocos (care se tine la temperatura camerei pana se topeste – sau se pune intr-o craticioara cu apa calda si se va topi imediat) si se omogenizeaza iar apoi se adauga siropul de agave. Pentru gust se poate pune un varf de cutit cu sare si cateva picaturi de esenta de vanilie, dar eu nu am pus si totusi a iesit foarte bine. Nucile se taie in bucatele nu foarte mici si se incalzesc pentru a se amesteca bine cu restul ingredientelor (untul de intareste destul de repede si sunt sanse sa nu mai puteti omogeniza nucile decat daca sunt incalzite, astfel topind untul si facand compozitia mai cremoasa – zilele acestea, cand canicula isi face de cap, sigur nu e necesar sa mai incalziti nucile 🙂 ).

Compozitia se pune intr-o caserola in strat de vreo 2-3 cm inaltime si se pune la rece. Ultima data cand am facut, nu avem nicio caserola disponibila, asa ca am format bombonele cu cate o aluna de padure in mijloc. Au avut succes la fel ca si bucatelele cu nuca!

Reteta este rapida si delicioasa! Incercati-o!

 

Ciocolata-raw-vegana-miraculoasa
Ciocolata-raw-vegana-miraculoasa

 

Am mai facut un tortulet raw fara zahar, un cheese cake cu miere si cosulete aperitiv.

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/06/Ciocolata-raw-vegana-miraculoasa-800x635.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/06/Ciocolata-raw-vegana-miraculoasa-150x150.jpgA.K.Gustari si Mancariciciocolata carob,ciocolata miraculoasa,fara zahar,raw veganCand Alexandra a implinit 2 ani i-am facut o maareee petrecere (la care am invitat 3 fetite si prea multi adulti - bunica, bunicul si unchiul ei erau by default, deci normal ca numarul adultilor l-a depasit semnificativ pe cel al copiilor). Ziua ei este la sfarsit de mai...Blog de mamica